Ugostiteljska ponuda

Pansion i restoran Zagi
Milana Prpića 46, 49243 Oroslavje
Tel: +385 49 284 666
Fax:+385 49 501 866
E-mail: info@zagi.hr

U mirnoći pitomih zagorskih brežuljaka, u gradu Oroslavju, udaljenih od Zagreba svega 30 minuta odnosno 30-ak kilometara nalazi se restoran i pansion „Zagi“ “, koji svojom bogatom i atraktivnom ponudom zadovoljava visoke ugostiteljske i kongresne standarde.

Naši počeci sežu od 1986. godine kada smo otvorili skroman restoran gdje se rad temeljio na pružanju vrhunske kvalitete ponude i usluge. Radom, požrtvovnošću i ljubaznim odnosom prema gostima nizom godina stekli smo ugled i ime o kojem se zna i čuje mnogo dalje od Oroslavja i Hrvatskog zagorja.

U ugodnom ambijentu restorana, kapaciteta cca 120 mjesta organiziramo razne proslave i prigodne svečanosti, svadbe, krštenja, poslovna druženja i razna druga atraktivna događanja. Sa posebnim ponosom ističemo raznoliku i bogatu ponudu domaćih i internacionalnih specijaliteta, te široku ponudu biranih pića i domaćeg vina, koja uz ljubazno i stručno osoblje doprinose tome da je restoran „Zagi“ rado posjećivan tijekom cijele godine kako od strane individualnih gostiju iz bliže i dalje okolice tako i od mnogobrojnih poduzeća, udruga, sportskih klubova i sl.

U sklopu restorana nalazi se za sve pušače prostor za pušenje u skladu s važećim propisima. Među prvima u Hrvatskoj, u ožujku 2010. godine dobili smo odobrenje za korištenje prostora za pušenje od nadležnog Ministarstva.

Ugostiteljsku ponudu upotpunjuje mogućnost odmora u našem moderno uređenom pansionu koji danas broji 48 soba (kapaciteta 110 kreveta s mogućnošću 20 pomoćnih ležaja), a za potrebe prezentacija, poslovnih sastanaka i sl. na raspolaganju je i atraktivna kongresna dvorana, kapaciteta cca 50 sjedećih mjesta, opremljena potrebnom audio i video opremom te žičanom i bežičnom vezom na internet.
Uspješnost poslovanja pansiona „ZAGI“ zasniva se na visokoj razini sustava HACCP kojim se osigurava zdravstvena ispravnost i sigurnost hrane. Održavanje i stalna poboljšanja uspostavljenog sustava upravljanja mi shvaćamo kao naš prioritet.


Bistro Slatinski Gaj
Stubička Slatina 12, 49243 Oroslavje
Tel: 049/274 276, 098/9227733

U srcu Zagorja, nadomak Zagreba postoji gurmanski raj, naš "Slatinski gaj". Na Vaš stol dolazi samo najbolje iz našeg zagorskog kraja, što naša jela čini posebnim, neodoljivim, kak bi mi rekli čisto domaćim. Točno onak kak su kuhali naši stari. Posjetite nas i otkrijte nostalgiju okusa za koju ste mislili da više ne postoji.

Godine 1970 obitelj Šic otvara obiteljski restoran Slatinski gaj i pod tim imenom posluje do 1997 godine. Tada obitelj Coha unajmljuje restoran i mijenja mu ime u Le baron te pod tim imenom posluje do 2007 godine. Te godine kompletno renoviramo restoran i kuhinju te vraćamo  ime restoranu u Slatinski gaj. 

Restoran se bazira na domaćoj kuhinji te se trudimo da su namirnice pretežito iz zagorskog kraja. U vlasništvu obitelji Coha je i Vinotočje gdje se radi vino koje nudimo u restoranu.Pizzeria Oro Goro
Marije Jurić Zagorke 25, 49243 Oroslavje
Tel: 049/284-785

U zelenom Zagorju podno Medvednice, topao i ugodan ambijent, uslužno i ljubazno osoblje, te velika ponuda talijanskih specijaliteta od pizza do tjestenina, tajna su uspjeha pizzerie Oro-Goro, restorana koji oduševljava štovatelje talijanske hrane na zagorski način već više od 17 godina.

Pizzeria Oro-Goro  mjesto je gdje u ugodnom ambijentu i izvrsnoj hrani može istovremeno uživati više od 300 osoba. Uživanje u hrani, proslavu rođendana kao i drugih domjenaka, pretvoriti ćemo u vrhunski užitak.

Zašto su pizze u Oro-Goru tako ukusne? Zato jer jedini u hrvatskom Zagorju koristimo rotacionu krušnu peć na eko drva! To je novi način pečenja pizza, kojim se pizze peku "u krug", čime se postiže ravnomjernost pečenja, a samim time i veća kvaliteta, te vrhunski okus pizze.

Pizzeria Oro-Goro nije poznata samo po svojim velikim pizzama i tjesteninama, nego i po ostalim sadržajima iz ponude. Na raspolaganju Vam stoji parkiralište sa 50 mjesta.  Korištenje nogometnog  igrališta na asfaltu i na travi, košarkaškog igrališta, odbojke na pijesku kao i dječjeg parka je besplatno za naše goste.

Ako baš i ne želite izlaziti iz Vaših domova, tu je i naša besplatna dostava, koja radi svakodnevno od 9 do 23 sata.
 

Bistro Dvije fontane
Stubička Slatina 2, 49243 Oroslavje
Telefon: +385 49 236 435
Mob: 098 88 42 88

Bistro ugodnog ugođaja, sa nizom detalja koji daju suvremen prostor za gastronomske užitke. Mnogi koji posjećuju naš bistro znaju da dolaskom nailaze na uvijek ljubazno i visoko profesionalno osoblje. Garancija naše ugostiteljske uspješnosti su nebrojeni gosti koji su kod nas već potpuno domaći. Bistro se za svako godišnje doba osvježava detaljima i sezonskim ponudama jela. 

Ponudom bistroa se posebno ponosimo zbog pomno biranih delicija iz domaće kuhinje te tradicionalnih jela. Naša bogata ponuda dovesti ćeVas u iskušenja, zato dozvolite osoblju da pomogne u odabiru.


Restoran Bibi
Milana Prpića 32, 49243 Oroslavje
Tel: 049/ 284 567

Sala našeg restorana pogodna je za poslovne i obiteljske ručkove i večere, proslave, seminare, simpozije, poslovne sastanke, prezentacije.... Sala se sastoji od dva dijela, no vrlo jednostavno se pretvara u jedinstveni prostor za 120 uzvanika. Udaljena je od aperitiv bara, što joj daje karakteristiku odvojenog prostora, a gostu pruža osjećaj intime. Za ponudu slastica i sladoleda, iz naše vlastite proizvodne linije, uredili smo zaseban prostor, koji je postao omiljeno okupljalište gostiju željnih opuštanja uz kavicu, slatki zalogaj, bogatu ponudu dnevne tiskovine i revija, ili uz TV-program. 

Ukoliko želite na miru popiti svoje piće i obaviti neodgodive telefonske razgovore, preporučam Vam naš mali aperitiv-bar. 


Gradska kavana 
Oro trg 2/3, 49243 Oroslavje 

U ljeto 2012. u Oroslavja na Oro trgu otvorena je gradska kavana koja je obogatila oroslavsku gastronomsku ponudu brojnim slasticama i sladoledom, a vikendom nude bučnicu, štrukle i ostale vrste savijača. Kavana prima i narudžbe za van.

Dođite i uživajte u kavi, prirodno cijeđenim sokovima, kolačima i najboljem talijanskom sladoledu! Svakako će biti i vina za vinoljupce, te šampanjaca kojeg će te kod nas moći kupiti i na čaše da se uvjerite u kvalitetu koju Vam pružamo. Pripremili smo samo za Vas novo uređen prostor, a za intimnu i ugodnu atmosferu pobrinut će se naše već dobro poznato ljubazno osoblje. 

Za vas je spremna i naša terasa na Oro trgu s vrhunskom ponudom pića i slastica! Slastice spremaju već nadaleko poznate Slastice Babić.


Slastice Babić
Babićeva 8, Andraševec, 49243 Oroslavje
Tel:049/ 285 320, 099/ 300 1514

Imate li vjenčanje, krštenje, rođendan ili koju drugu prigodu, želite lijepu i ukusnu tortu, ili Vam se jednostavo jede nešto slatko, mi smo tu da Vašem nepcu pružimo rapsodiju okusa.

Ako više volite slano od slatkog: sezam, mak, vrhnje i sir, daju izuzetno zanimljiv okus u izgled našim slancima, zapečenih štruklima, bučnicama, koje brižno pripremamo po domaćoj tradicionalnoj recepturi.

Dopustite da Vas razveselimo našim slasticama, kojim uveseljavamo zadovoljne sladokusce već 20 godina!Caffe Bar Roses 
Milana Prpića 46, 49243 Oroslavje
Tel: 049/ 264 362

Caffe bar “Roses” nalazi se u strogom centru grada Oroslavja, na samom gradskom trgu. Isto tako BARje oduvijek bio centar drušvenog života grada Oroslavja.

Oro Kerber d.o.o. preuzima “Roses” u ljeto 2009. godine i započinje sa nizom noviteta. Ovo ljeto za svoje goste potpuno smo preuredili vanjsku terasu, te smo posebno za vas prvi u Hrv. Zagorju uveli hlađenje terase vodenom parom. Od ove zime naš je  bar također  registriran kao objekt u kojem je dozvoljeno pušenje, sprema se i potpuno preuređenje unutrašnjeg interijera.

Uz već dobro znane Rock i Blues svirke, vrhunske fešte, odličnu kavu i specijalne čajeve (rinfuza – novo u ponudi) tko zna što Vas još čeka u našem baru.Caffe Bar Pub 1829
Milana Prpića 75, 49243 Oroslavje
Tel: 098/959-2577


Pub 1829, ili bolje poznati i popularni Oroslavski “FASTIĆ” već je dugo punoljetan i proslavio je 30-i rođendan.

Otvoren je 1980 godine i u užem krugu ponekada je poznat i kao “HARD ROCK KAVANA” iz razloga što organizira Rock Svirke.

Java Bar
Milana Prpića 82, 49243 Oroslavje
Tel: 049/ 264 339

Java bar je prvi (i jedini) urbano uređeni bar u Hrvatskom zagorju, a ukoliko ga posjetite očeujeVas ugodan i atraktivan ambijent te ljubazno osoblje. 

Samo u Java baru možete zatražiti svoju “Java karticu” i skupljanjem bodova dobiti gratis kave. U Java baru je dozvoljeno pušenje, a isto tako možete se besplatno priključiti na WI-FI mrežu i surfati dok ispijate svoje omiljeno piće.


Fast Food
Ljudevita Gaja 4, 49243 Oroslavje
Tel: 098/607 331, 098/972 50 26

Oro Grill
Milana Prpića 73, 49243 Oroslavje
Tel: 091/4100606

OPG Zimić - Lipovačka klet

HR-49243,OROSLAVJE
Hrvatsko Zagorje, Croatia
Lipovečka 31, Andraševac

Jasmina Zimić Ferenčak: 098 37 88 65

Mateja Zimić: 098 94 25 311

Lipovečka klet se nalazi na području grada Oroslavja, koji je od davnina kulturno-povijesno središte Hrvatskog zagorja. Lipovečka Klet je smještena na prekrasnoj lokaciji sa lijepim pogledom, u okrilju zagorskih brega, sa bezbroj vinograda i voćnjaka. Do iste se dolazi vinskom cestom, uz koju se nalazi na stotine kleti, a svaka od njih ima svoju priču. Lipovečka klet odavna ugošćuje brojne goste, te su istu pohodile mnoge poznate javne i privatne osobe.

Poznata je po kvalitetnoj domaćoj hrani, a specijaliteti su joj: Srneći gulaš, Meso iz banjice, kobasice od divljači, domaći suhi sir, sir z vrhnjem, bučnica, štrukli... Služe se kvalitetna vina, domaće rakije, likeri, i sve to po izuzetno niskim cijenama.

U zatvorenom prostoru domaćinstva može se smjestiti 120 gostiju, a na terasama pedesetak. Nude se pravi domaći specijaliteti iz zagorske kuhinje, pripremljeni uglavnom, na starinski, domaći način. Ovdje se mogu organizirati ručkovi i večere za obiteljska slavlja, razne prigodne proslave, poslovni ručkovi i večere, svadbene svečanosti, ručkovi ili večere za grupe preko turističkih agencija ili grupe penzionera. Za potrebe Vaših svečanosti ili domjenaka tu je i zabavno-glazbeni program u “live” izvedbi ili pak za mlađu ekipu DJ.

U neposrednoj blizini nalaze se Terme Jezerčica i Stubičke toplice. Nedaleko se nalazi muzej Seljačke bune u Gornjoj Stubici. Nakon razgledavanja obližnjih kulturno povijesnih znamenitosti, navratite u „Lipovečku klet“ gdje ćete zaboraviti brzi ritam današnjeg načina života, pogledom na ljepotu oko vas zaboraviti ćete probleme nakon čega ćete, vjerujemo, biti stalni gosti „Lipovečke 

Broj parkirnih mjesta: 120 mjesta zatvoreni prostor i 50 terasa

Asfaltirani pristup, naselje Andraševac, Oroslavje, udaljenost od zračne luke Zagreb 30 km

Podržavajuće usluge i servisi:

  • Kušanje vina u vlastitom podrumu i vinoteci
  • Tradicijska kuhinja, usluge smještaja, organizacija poslovnih ručkova, svečanosti, seminara, dječje igralište, branje gljiva u sezoni, razgledavanje vinograda , dječje igralište, šetne ture u okruženju
  • Šetnje vinskim cestama od Oroslavja do Donje Stubice ili Hruševca
Hrana – vlastita ponuda

Specijaliteti: meso iz banjice, raca s mlincima, zapečeni štrukli, te domaći zagorski kruh, domaći narezak, svježi sir i vrhnje, srneći gulaš

S veseljem Vas očekujemo!!!

Nudimo vrhunska vina iz vlastite proizvodnje, koja također možete kušati u našoj kušaonici vina gdje će vam u izboru vašeg najdražeg vina, iz ponude Obiteljskog podruma Zimić, pomoći naše 

Nudimo Vam bogatstvo okusa i mirisa domaće hrane. Iz ponude izdvajamo: domaći sir i vrhnje, zagorsku juhu i racu s mlincima. Za Vas organiziramo: svečane ručkove i večere, domjenke, obiteljska druženja, poslovne ručkove i večere, učeničke ekskurzije te vjenčanja do 150 osoba. Iskušajte jela po tradicionalnim receptima, receptima po kojim se jela pripremaju generacijama. 

Tijekom čitave godine nudimo smještaj u našim dobro opremljenim i udobnim bungalovima. Svi bungalovi imaju vlastitu kupaonicu, klima uređaje, tv (satelitsku). Naspavajte se u prirodnom okruženju i tišini zagorskih bregov.